ENDAST 399 KR FRAKT
BETALA MED KORT, FAKTURA ELLER DELBETALNING
DU NÅR OSS PÅ 010-175 21 21

Måttguide tiltmellandel och snabbfäste

Axeldiameter, stickbredd och CC-mått. Det är flera aspekter att ta hänsyn till vid beställning av snabbfästen och tiltmellandelar. Redskapsbolaget tipsar i denna måttguide om hur du väljer rätt produkt till din maskins infästning eller redskap.

Snabbfäste som visar mellan vilka delar på fästet som man behöver mäta
Tiltmellandel som visar mellan vilka delar på mellandelen som man behöver mäta

1. Axeldiameter

Det är viktigt att axeldiametern på maskinaxlarna stämmer väl överens med maskinens infästning. Var därför noggrann när du mäter och anger diameter/bredd Ø för din maskins infästningsmått.

2. Stickbredd

Att bredden på snabbfästet eller tiltmellandelen stämmer väl överens med din maskins stickbredd är viktigt för att undvika onödigt slitage. Shims kan användas för att anpassa bredden på snabbfästet eller tiltmellandelen, både från start, eller efter slitage. Väljer du ett snabbfäste eller tiltmellandel i vårt sortiment med färdiga mått som är bredare än din maskins infästning, skickar vi med shims utan kostnad så det kommer ner till rätt bredd.

Shims för anpassning av bredd på snabbfäste eller tiltmellandel

3. CC-mått

Axelavståndet, det vill säga längden mellan axlarna – centrum till centrum är det s.k. CC-måttet. Differensen mellan din maskins infästningsmått och CC-måttet på snabbfästet eller tiltmellandelen kan vara ca 10 %, vilket är bra att känna till vid köp av snabbfäste eller tiltmellandel med färdiga mått. Exempelvis går det bra att välja en produkt med 123 mm i CC-mått om maskinens CC-mått är 135 mm, eftersom differensen är under 10 %.


Vårt utbud av tiltmellandelar och snabbfästen

Nu när du vet hur du ska mäta på din maskin är du redo att beställa! Klicka på länkarna nedan för att komma till vårt utbud av snabbfästen och tiltmellandelar.

Till våra tiltmellandelar

Till våra snabbfästen

Laddar...